Kavarna Rog
Naročnik / Client
Fundator, d. o. o.

Za Kavarno Rog, ki je nastala na Petkovškovem nabrežju, neposredno ob novem kulturnem centru Rog, smo oblikovali celostno podobo lokala in vgradili ilustrativne elemente v scenografijo interjerja, in sicer v obliki ročno izdelanih unikatnih stenskih poslikav.
Ideja za vizualno podobo je povezana z ambicijo kavarne, da posredno ohrani spomin na nekdanjo tovarno koles Rog. Zato smo celostno podobo vizualno opremili z domišljijskimi linijskimi ilustracijami koles, ki so aplicirane na stene, stekla in vse tiskovine v lokalu, kot so podstavki, sladkor in prtički. Celostna podoba lokala je črno-bela in odseva notranjost lokala, ki je v isti barvni skali. Kavarna Rog je bila izvedena po idejni arhitekturni zasnovi AKSL arhitektov, ki je bil med 524 projekti iz 34 držav nominiran za nagrado contract world award v skupini New Generation.

We designed the identity for the Kavarna Rog coffee house, built on the Petkovškovo nabrežje embankment next to Ljubljana's new Rog cultural centre, and created illustrative elements - handmade original frescoes - in the shop’s interior.
The underlying concept was linked to the coffee house's wish to retain the memory of the adjacent Rog bicycle factory. To achieve this we decorated the space with line illustrations of fantasy bicycles on the walls, the glass panes and all printed materials, such as mats, sugar packages ? and napkins. The bar’s identity is black and white and reflects the interior of the coffee house, which is painted in the same colours. The design for the coffee house was created by ASKL architects who came first among 534 projects in 34 countries to be nominated for the German Contractworld Award in the New Generation category.

Back to illustration